Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλούζα πολύχρωμη με γιακά

Απο

Μέγεθος: 42-44

Υλικά: Νήμα της Κatia σε ποιότητα MERINO CLASSIC (100 γρ.) σε χρώμα Νο 14 γκρι  από 4 κουβάρια, σε χρώμα Νο 3 εκρού από 2 κουβάρια ,σε χρώμα Νο 11 ανοιχτό μπεζ από ένα κουβάρι,σε χρώμα Νο 9 σκούρο μπεζ από ένα κουβάρι.Βελόνες Νο 4.

Τρόπος πλεξίματος: Με τις βελόνες: ζέρσεϋ καλή,ζέρσεϋ ανάποδη,λάστιχο 2/2π.

Πλέξη ρίγες φαντεζί: πλέξτε με ζέρσεϋ ανάποδη εναλλάσσοντας τα χρώματα έτσι: από μια βελόνα με ανοιχτό μπεζ,εκρού,σκούρο μπεζ,ανοιχτό μπεζ, 2 βελόνες με εκρού,από μια βελόνα με ανοιχτό μπεζ,σκούρο μπεζ, 2 βελόνες με εκρού,μια βελόνα με σκούρο μπεζ, 3 βελόνες με ανοιχτό μπεζ,μια βελόνα με εκρού, 2 βελόνες με σκούρο μπεζ,από μια βελόνα με γκρι,ανοιχτό μπεζ,εκρού,σκούρο μπεζ, 2 βελόνες με ανοιχτό μπεζ,μια βελόνα με εκρού, * μια βελόνα με γκρι, 2 βελόνες με σκούρο μπεζ,από μια βελόνα με ανοιχτό μπεζ,εκρού,σκούρο μπεζ,γκρι,ανοιχτό μπεζ, 2 βελόνες με σκούρο μπεζ,μια βελόνα με ανοιχτό μπεζ, 2 βελόνες με γκρι,από μια βελόνα με ανοιχτό μπεζ,σκούρο μπεζ, 2 βελόνες με ανοιχτό μπεζ, 2 βελόνες με γκρι, 2 βελόνες με σκούρο μπεζ, 2 βελόνες με γκρι, 2 βελόνες με σκούρο μπεζ,μια βελόνα με γκρι, 2 βελόνες με σκούρο μπεζ *. Όταν πλέκετε το γιακά και αφού τελειώσετε τις βελόνες με πλέξη ρίγες που περιγράφονται,επαναλάβετε τις βελόνες από * εως *.

Εκτέλεση: πίσω : με το εκρού χρώμα και τις βελόνες Νο 4 βάλτε 116 πόντους. Πλέξτε με λάστιχο 2/2π,για την μπορντούρα αρχίζοντας με 2 πόντους ανάποδη και τελειώνοντας με 2 πόντους καλή. Στα 5 εκατοστά ύψος συνεχίστε με ζέρσεϋ ανάποδη. Στα 12 εκατοστά ύψος κλείστε στα 2 πλαϊνά κάθε 14 και 16 βελόνες εναλλάξ 1πόντο επί 5 φορές,εσωτερικά 2 πόντων.Θα έχετε 106 πόντους. Ταυτόχρονα, στα 15 εκατοστά ύψος πλέξτε με πλέξη ρίγες φαντεζί με ζέρσεϋ ανάποδη,εναλλάσοντας τα διάφορα χρώματα.Στα  33 εκατοστά ύψος συνεχίζετε με ζέρσεϋ ανάποδη και μόνο με το γκρι χρώμα. Στα 44 εκατοστά ύψος για να σχηματίσετε τις μασχάλες κλείστε στα 2 πλαϊνά κάθε 2 βελόνες 2 πόντους επί 4 φορές και 1 πόντο επί 4 φορές εσωτερικά 3 πόντων.Για το διπλό κλείσιμο πλέξτε 3 πόντους μαζί ανάποδη.Για το μονό κλείσιμο πλέξτε 2 πόντους μαζί ανάποδη. Θα έχετε 82 πόντους. Στα 63 εκατοστά ύψος ,για να σχηματίσετε τους ώμους ,κλείστε στα 2 πλαϊνά,κάθε 2 βελόνες 11 πόντους επί 2 φορές.Στα 65 εκατοστά γενικό ύψος,κλέιστε τους υπόλοιπους 38 πόντους της λαιμόκοψης.

Μπροστινό: βάλτε τον ίδιο αριθμό πόντων με το πίσω και πλέξτε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μέχρι 54 εκατοστά ύψος.Στο σημείο αυτό,που θα έχετε 82 πόντους ,για να σχηματίσετε τη λαιμόκοψη κλείστε από την καλή του πλεκτού τους 20 κεντρικούς πόντους και συνεχίστε τα 2 μέρη χωριστά.Πλέξτε πρώτα το δεξί κομμάτι,κλείνοντας από την άκρη της λαιμόκοψης κάθε 2 βελόνες 2πόντους επί 3 φορές και 1 πόντο επί 3 φορές,εσωτερικά 3 πόντων.Κάντε τα κλεισίματα όπως στο πίσω κομμάτι .Στα 63 εκατοστά ύψος ,για να σχηματίσετε τον ώμο,κλείστε κάθε 2 βελόνες 11 πόντους επί 2 φορές.Πλέξτε το αριστερό κομμάτι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,αλλά αντικριστά.

Μανίκι: Με το γκρι χρώμα και τις βελόνες Νο 4 βάλτε 46 πόντους και πλέξτε για την μπορντούρα με λάστιχο 2/2π,αρχίζοντας και τελειώνοντας με 2 πόντους ανάποδη. Στα 7 εκατοστά ύψος συνεχίστε με ζέρσεϋ ανάποδη .Στα 10 εκατοστά ύψος αυξήστε στα 2 πλαϊνά κάθε 6 βελόνες 1 πόντο επί 14 φορές,εσωτερικά 2 πόντων.Θα έχετε 74 πόντους. Στα 47 εκατοστά ύψος,για να σχηματίσετε τις μασχάλες,κλείστε στα 2 πλαϊνά κάθε 2 βελόνες 2πόντους επί 2 φορές,1 πόντο επί 10 φορές και 2 πόντους επί 7 φορές.Στα 62 εκατοστά γενικό ύψος,κλείστε τους υπόλοιπους 18 πόντους.Πλέξτε και το άλλο μανίκι με τον ίδιο τρόπο.

Τελειώματα: Bάλτε το μπροστινό κομμάτι στο πίσω και ράψτε τον ένα ώμο.

Γιακάς: Mε το ανοιχτό μπεζ χρώμα και τις βελόνες Νο 4 ,σηκώστε 127 πόντους γύρω από τη λαιμόκοψη.Πλέξτε με πλέξη ρίγες φαντεζί με ζέρσεϋ ανάποδη από την καλή πλευρά του πλεκτού.Στα 10 εκατοστά ύψος ,συνεχίστε με πλέξη ρίγες φαντεζί,πλέκοντας με ζέρσεϋ καλή από την καλή πλευρά του πλεκτού.Στα 30 εκατοστά ύψος,κλείστε όλους τους πόντους χαλαρά.Ράψτε τον άλλο ώμο και τις άκρες του γιακά.Φροντίστε να ράψετε από την καλή το τελευταίο τμήμα του γιακά.Φροντίστε να ράψετε από την καλή το τελευταίο τμήμα του γιακά (20 εκατοστά) και το πρώτο τμήμα του γιακά (10 εκατοστά) από την ανάποδη.Έτσι δεν θα φαίνεται η ραφή όταν θα διπλώνετε το γιακά.Ράψτε τα μανίκια στις μασχάλες.Κάντε τις πλαϊνές ραφές και τη ραφή στην κάτω πλευρά των μανικιών.

Μαρια Μ.

Με αγάπη για τις χειροποίητες κατασκευές, φροντίζω ώστε να σας προσφέρω πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις!

Με την περιήγησή σας στο ravopleko.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που είναι απαραίτητα για τις λειτουργίες της ιστοσελίδας μας.