Λίγα λόγια για τις κατασκευές FELT

Απο

Οι κατασκευές FELT, ή απλώς τσόχα, αποτελούνται από ίνες μαλλιού που έχουν συμπιεστεί σχηματίζοντας κομμάτια υφάσματος. Σήμερα με τη μέθοδο FELT κατασκευάζουμε πολύχρωμα ρούχα, κοσμήματα, τσάντες, μέχρι και έργα τέχνης!

Το Felting ή αλλιώς επεξεργασία μαλλιού γίνεται κυρίως με δυο τρόπους - το wet felting βρέχοντας το μαλλί με σαπουνόνερο για να γίνει συμπαγές και το needle felting πιέζοντας το υλικό με βελόνα πάνω σε ένα σφουγγάρι για να το διαμορφώσουμε.

Το Wet Felting

Το Wet Felting εκμεταλλεύεται την ιδιότητα που έχει το μαλλί να συστρέφεται κάτω από ορισμένες συνθήκες. Οι ίνες του μαλλιού όταν τριφτούν και βραχούν κινούνται κατά 90 μοίρες προς την πηγή της τριβής και έπειτα απομακρύνονται σχηματίζοντας μικρά "ράμματα". Σε κάθε κίνηση του μαλλιού μόνο το 5% των ινών συστρέφεται - έτσι κάνοντας συνεχείς κινήσεις χτίζεται σιγά-σιγά το ύφασμα.

Το Needle Felting

Το Needle Felting είναι πολύ δημοφιλές για χειροποίητες κατασκευές και έργα τέχνης. Σε αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούνται ειδικές βελόνες για να δώσουμε σχήμα στην κατασκευή. Με τη χρήση ειδικής μονής ή πολλαπλής βελόνας σπρώχνουμε τις ίνες ενός κομματιού μέσα σε ένα άλλο ενώνοντας έτσι δύο ξεχωριστά κομμάτια. Με το Needle Felting μπορούμε να κατασκευάσουμε λεπτομερή τρισδιάστατα έργα όπως σύνθετα λουλούδια!

Δείτε παρακάτω μερικές όμορφες κατασκευές με τη μέθοδο Felt!

Μαρια Μ.

Με αγάπη για τις χειροποίητες κατασκευές, φροντίζω ώστε να σας προσφέρω πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις!

Τρόποι Πληρωμής

Πληρώστε με ασφάλεια, επιλέγοντας τον τρόπο που σας ταιριάζει!
  • Αντικαταβολή
  • Visa, Mastercard

Έχετε απορίες;

Αν έχετε απορίες, καλέστε μας στο 2108050809!

Στοιχεία επικοινωνίας...

Back to top

Με την περιήγησή σας στο ravopleko.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που είναι απαραίτητα για τις λειτουργίες της ιστοσελίδας μας.